Återigen ett vansinnigt, bildat, roligt, 'bildande', otroligt musikaliskt, gediget och med fint dräktmakeri och dekor, förutom en inhyrd jätte i det årliga samarbetet mellan Lundaspexarna (bara gossar) och Lund-IDEON RK (Rotaryklubb) om Kung Gustaf och hans söner, ärtsoppa, dotter, Hansan, Olaus Petri, reformationen för silvrets skull och så Nisse Dacke, förstås. Gå och Se! Vad överskottet går till kan du läsa på de sista bilderna. Och det är inte till Gustaf Vasa och hans odrägliga söner, härliga malmöitiska fru eller dotter. Tvärtom.

Om vi blickar tillbaka till förra veckan kan vi konstatera att årets spex blev lyckat! Jesper, Lars och Andrée har gått i fronten och fått detta att hända. Jan har mycket förtjänstfullt fotograferat och gjort välskrivna inlägg på Facebook. 
Spexet lyfter vår klubb, och har blivit Lund Ideon Rotaryklubbs signum!

I år kunde vi skänka följande:

TRF, 16.000 kronor
U-fonden, 16.000 kronor
Rotary Doctors, 40.000 kronor

 

Vad går då dessa pengar till?

  • Flickor i regionen Pokot i Kenya tackar speciellt eftersom Läkarbanken arbetar med projekt mot könsstympning.
  • Barn i Kamerun tackar för att de fått 1000 solcellslampor, så att de kan läsa läxor på kvällen, genom bidrag från U-fonden.
  • Unga kvinnor i Tanzania tackar för den IT-utbildning de får genom Lund-Ideon och U-fonden.
  • Barn i Sydafrika tackar för att de får bättre metoder för att lära sig läsa genom bidrag från The Rotary Foundation

Visst är det fantastiskt? Vår president Anette Orheim har lagt ut ovan information på Facebook (https://www.facebook.com/LundIdeonRotaryklubb/). Hjälp gärna till att sprida och dela detta!